MANDALAY HEIGHTS

Project Info

  • Category

    Mandalay Heights

Mandalay Heights New Home

Driving through the one-way lane, you will you will be ultimately surprised with the innovative design of a French Inspired Theme home. Arriving at this custom designed two- storey home, you will truly appreciate the accessibility of the curved coloured concrete access driveway to the front entry.

 

Upon entering the home you will notice the top floor ‘angle feature’ colour bond iron sheeting wrapping this home in the modern colour palette of contrasting greys and black. Walking through the hand crafted solid double timber doors, offers several access areas to the home.

 

Uniquely designed by the client herself, featuring a massive floor space of 288m2 for one! Expertly designed around timber feature poles, which stood in position prior to construction.

 

This innovative design added a high degree of innovative construction techniques that was used to create an art piece in every corner of the home. Equally as inventive as the personally crafted exposed timber trusses to match.

 

By positioning the home at the rear of the fully fenced block, the home owner has been able to be visionary with her internal and external use of living space within her floor plan. The open planned living environment, and natural landscape offers privacy from the neighbouring properties.

 

This home does not attract the traditionally designed floor plan, even though it does offer all the functionality of a modern contemporary home. Supporting a large open plan living room, modern kitchen, walk through study, laundry with above floor laundry chute, main bathroom & ensuite, walk through robe, upper & lower outdoor living and a lock up garage with remote controlled colour bond panel lift door.

 

As a lover of the outdoors, our client intended to invite the outside in, with large framed openings of glass louvers designed for natural light and air flow.

 

The overall attention to detail and warm timber finishes complement and soften the custom made industrial style handrails and personally hand crafted hardwood timber finished staircase.

 

The realistic looking brick effect wall paper feature wall alongside the stair case & copper industrial pendant and wall lighting throughout the home give both the industrial and contemporary look.

 

Looking down from the top floor bedroom space you are met with an industrial look three bladed fan extending from the top floor ceiling. This feature fan fills the void in the open living room perfectly.

 

Behind the bedroom wall is a Hollywood Style walk through massive open space of an ensuite and walk through robe. This room boasts a huge freestanding bath & modern tap wear surrounded with mosaic feature tiles, looking out over the natural rainforest landscape.

 

Our client ingeniously chose to add her personal touch with transferring her favourite timber side cupboard, into her ensuite vanity, which adds confident ingenuity to the home.